top of page

Soluții pentru optimizarea consumului de energie în Panificație

Într-o lume în continuă schimbare, cu un accent tot mai mare pe sustenabilitate și eficiență energetică, industria alimentară se confruntă cu provocări semnificative.


Datele statistice arată că în totalul cheltuielilor energetice în industria Panificației, ponderea cea mai importantă o are încălzirea.

Astfel:

  • Încălzirea reprezintă 65% 

  • Iluminarea și echipamentele mecanice constituie 13%

  • Răcirea însumează 22%


Optimizarea consumului de energie în Panificație devine un aspect esențial nu doar pentru reducerea costurilor, ci și pentru protejarea mediului. Acest deziderat poate fi mai ușor de atins atunci când brutăriile sunt echipate cu utilaje profesionale, calitative și care integrează tehnologie de ultimă oră.

Când vorbim despre Panificatie, piesa centrală este cuptorul, de aceea, în criteriile de selecție a unui cuptor, trebuie sa se regaseasca atat consumul de energie, cât și posibilitățile de a optimiza acest consum, în funcție de modul de utilizare.


În acest context, venim în ajutorul brutarilor cu o serie de bune practici pentru optimizarea consumului de energie electrică.


  1. Cuptor oprit sau pornit între ciclurile de coacere?  În general, este mai eficient din punct de vedere energetic să oprești cuptorul între ciclurile de coacere, mai ales dacă intervalele sunt mai mari de 15-20 de minute.


  2. Modul de Economisire a Energiei: Dacă timpul tău de inactivitate depășește 15-20 de minute, activează funcționalitatea cuptorului de economisire a energiei pentru a reduce consumul de energie.


  3. Ce vatră să opresc dacă nu este nevoie să utilizez cuptorul la întreaga capacitate? Când decizi să oprești o vatră, se recomandă să începi cu vetrele inferioare pentru economii de energie mai mari.


  4. Este eficient să las cuptorul pornit toată ziua pentru a putea fi încărcat oricând? Lăsarea cuptorului aprins toată ziua, fără adaptare la nivelul real al producției, nu este recomandată din punct de vedere eficientă energetică.  Tehnologia a avansat, iar un cuptor performant ca Orion Evo produs de Bongard poate ajunge din nou la temperatura de funcționare relativ repede după ce a fost oprit (aproximativ 70 de minute după 12 ore de la oprire, sau 10 minute după 1 oră de la oprire).


Dacica îți propune să susțină industria HoReCa din România, motor pentru economie și creator de bucurie pentru milioane de oameni, prin oferirea de soluții care să lucreze în favoarea business urilor HoReCa: echipamente, consultanță pentru definirea și optimizarea proceselor operaționale, servicii de mentenanță și recondiționare.


Cuptorul Orion Evo de la Bongard aduce tehnologia la îndemâna tuturor brutarilor!


Cuptor electric vatră  Bongard Orion EvO
Cuptor Orion EvO

Cuptorul vatră electric Orion Evo a fost conceput pentru a ajuta utilizatorii să îmbunătățească constant consumul de energie. Proiectat pentru a reduce pierderile de căldură, Orion Evo beneficiază de următoarele  caracteristici cheie:


  1. Pornire întârziată: aceasta funcționalitate permite programarea individuală a fiecărei vetre pentru a se încălzi conform rețetelor selectate, optimizând consumul de energie.

  2. Economisire a Energiei: Această funcționalitate comută automat nivelurile neutilizate în modul standby, reducând risipa de energie, atunci când cuptorul nu este în utilizare.

  3. Controller Intuitiv’2: Asigură o gestionare inteligentă și centralizată a energiei, alocând energia automat acolo unde este necesară, în timp real, fără intervenția utilizatorului.

  4. Uși cu geam cu tratament reflexiv de înaltă performanță pe suprafața interioară, pentru a limita pierderile de căldură la deschiderii ușilor  

  5. Creștere rapidă a căldurii

  6. Injecție de abur cu precizie la nivel de mililitru

 

Pentru mai multe informații despre soluțiile noastre pentru HoReCa și Panificație, nu ezita să ne contactezi!

Comentários


bottom of page